Aluminijumske ograde

Aluminijumske ograde i kapije predstavljaju odlično rješenje za spoljne terase, stepeništa kao i vanjske vrtne ograde. Aluminijum zadovoljava potrebe za čvrstim i postojanim materijalom koji bez obzira na vanjske atmosferske uticaje dugotrajno obezbjeđuje funkcionalnost i estetiku ograde. Ograde se rade po narudžbi tako da je broj mogućih kombinacija koje na raspolaganju praktično neograničen. Moguće je umetanje elemenata od stakla koje ogradama daju posebnu estetiku.

Alu stolarija

Prozori i vrata mogu biti izrađeni od standardnog AL profila i profila sa prekinutim termičkim mostom, po želji i potrebi kupca. Vrata i prozori od standardnog profila su podesni za unutrašnje pregrade poslovnih prostora, a vrata i prozori od profila s prekinutim termičkim mostom za stambene i poslovne prostore.Također, od aluminijskih profila moguće je napraviti klizne i harmonika prozore i vrata i, automatska klizna vrata za ulaze u trgovine, hotele.Moguće naručiti u različitim bojama po RAL karti.

Sekciona garažna vrata

Za objekte kod kojih nije moguće klasično otvaranje zbog nedostatka prostora ili zbog veličine otvora, pravo riješenje su sekciona vrata koja se posebnim mehanizmom podiže pod plafon. Napravljena su od kompaktnih “sendvić-panela” sa termo prekidom i faktorom provodljivosti toplote U=0,78 W/m2K ispunjenih poliuretanom ukupne debljine d=42 mm. Paneli su elektrolitički zaštićeni i potom plastificirani. Uz pomoć točkića sa ležajevima vrata bešumno klize vodilicama.

Nadstrešnice

Nadstrešnica je u stvari jedan od podtipova krova. Njena osnovna svrha je da zaštiti Vas i vaše ukućane ili da zaštiti automobile od vremenskih nepogoda. Dobro dizajnirana i urađena nadstrešnica takođe dobrionsi ljepšem izgledu vašeg objekta.Kompanija Alumax d.o.o. Tešanj u sklopu svoje djelatnosti bavi se također i proizvodnjom i ugradnjom nadstrešnica.